Cursus: man-vrouw

Geplaatst door Dineke van Kooten op 15 september 2019 in Cursus - Emmaüs

Cursus – Man – Vrouw, BEWUST LEVEN VANUIT JE EIGENHEID,
aan de hand van de boeken van John Gray en Robert A. Johnson

Voor de 9de keer organiseert Dineke van Kooten een cursus voor persoonlijke ontwikkeling aan de hand van een boek.
Deze keer gaat de cursus over man-vrouw kenmerken en verschillen, waardoor je kunt onderzoeken en ontdekken hoe dat voor jou en je omgeving wel of niet is. Wat je hebt verstopt en wat je koestert; wat je aantrekt in de ander en wat je met alle macht probeert te bestrijden; waar kan je wel wat aan doen en waar krijg je begrip voor; hoe doe jij dat in je relatie(s) met het andere geslacht.

De leidraad is de boeken van John Gray en Robert A. Johnson (alleen nog 2de hands te krijgen of in gescande pdf).
* John Gray, ‘De Nieuwe Rollen Van Mars En Venus; Mannen gaan anders om met stress, carrière en kinderen, vrouwen ook’, Uitgeverij UnieBoek ‘het Spectrum’, ISBN: 1 9789027469755, mei 2008, 240 pagina’s
[Hormonen, je zult er maar last van hebben. Bestsellerauteur John Gray onderkent de invloeden van hormonen op het gedrag van mannen en vrouwen. Hij komt de bewoners van Mars en Venus te hulp met een theorie waarmee zij stress het hoofd kunnen bieden.
Doordat het steeds gebruikelijker is dat zowel mannen als vrouwen buitenshuis werken, is soms bínnenshuis de balans zoek. Anders dan bij vorige generaties zijn man en vrouw nu beiden koortsachtig op zoek naar de juiste balans tussen werk en privé. Daar kan de relatie uiteraard ook onder lijden. Het is een hele kunst om te gaan met stress, en ook nog eens goed te reageren op onrust bij je partner.
Gray identificeert onze stresshormonen: testosteron bij mannen, oxytocine bij vrouwen. Hij laat zien hoe verbluffend eenvoudig het is deze stoffen in ons lichaam te herstellen en op te bouwen. Een doeltreffende manier om 's avonds na het werk ergernissen over de afwas of gebrek aan aandacht definitief achter je te laten.
Sinds zijn eerste boek Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus kent Dr. John Gray wereldwijd een miljoenenpubliek. Zijn boeken zijn ultiem eenvoudige hulpmiddelen voor 'thuistherapie' binnen relaties.]
* Robert A. Johnson schreef boeken als ‘Hij’/'de man’; ‘Zij’/'de vrouw’; en ‘Wij’/'de psychologie van de liefde’. Hij is in Nederland weinig bekend. Toch heeft hij prachtige boeken geschreven over mannen en vrouwen aan de hand van mythes. Omdat deze boekjes alleen 2de hands te krijgen zijn, zal ik een samenvatting geven en soms een stukje uitdelen.

De avonden bestaan uit:
- het gezamenlijk op zoek gaan de eigen persoonlijke groei en spiritualiteit en gezamenlijk vragen beantwoorden; opdrachten bespreken
- muziek – lied
- huiswerk om het persoonlijk proces op gang te brengen en te houden.

De cursus bestaat uit:
* 15 avonden, om de 14 dagen 20:00-22:00 uur
* Min 5; max 15 mensen

De geldelijke investeringen zijn:
* cursusbedrag van € 45,- per avond, incl. BTW, koffie en thee
Voor echtparen is er een korting te bespreken.

Plaats van samenkomst:
* Rotterdam (even weken) en
* Voorthuizen (oneven weken)

Cursusdata:
start: dinsdag 1 oktober 2019 Rotterdam (even weken) en
dinsdag 8 oktober 2019 Voorthuizen (oneven weken).
Cursusleider: Dineke van Kooten (06 15109106)
Voor vragen en aanmeldingen: info@emmauspastoraat.nl

© Dineke van Kooten - Kopiëren toegestaan bij vermelding van de bron

Tags:,

 Copyright © 2019 Dineke van Kooten (www.dinekevankooten.nl) Dit is een Heinosoft website