Dit ben ik

Goedendag!

Ik geef je een denkbeeldige, stevige hand en zeg: “Mijn naam is Dineke van Kooten. Leuk dat je mijn blog bezoekt!”

Natuurlijk wil je weten wie ik ben en waarom ik dit doe.
Wat er over mij te vertellen valt, is dat ik op 13 juli 1963 geboren ben in een prachtige pastorie te Huizen in een gezin van toen zes (sinds 1969 – zeven) kinderen. Toen ik twee jaar was, zijn wij naar Delft verhuisd waar ik tot 2012 gewoond heb. Nu staat mijn bedrijf aan de Schie, onder de start- en landingsbaan van Zestienhoven en is gevestigd in de directiekamer van een oude meelfabriek.

Na een rustige lagere schooltijd, brak er een turbulente middelbare schooltijd aan. Ik begreep niets van het leven en hoe mensen dat leven leven, maar liet dat niet merken en was buitengewoon sociaal. Een klasgenoot zei jaren later daarover tegen mij: Waar jij was, daar gebeurde altijd wat en was het feest.
Gek he, dat ik dat zelf zo heel anders ervaarde. Eigenlijk stond ik elke dag te overwegen of ik de trein naar school zou nemen of voor de trein zou gaan staan.
Ik deed tien jaar over mijn middelbare school. In het tweede jaar ging ik van het VWO, naar de HAVO, naar de MAVO in een half jaar tijd. Ik bleef zitten in MAVO-3 en haalde mijn MAVO-eindexamen met mijn hakken over de sloot. Uiteindelijk haalde ik – via de LOI en het Lusac College – mijn staatsexamen VWO. Waarna ik ging studeren en na verloop van een korte tijd mijn bul haalde voor de studie Politiek Wetenschap (politicologie – RUL) en een aantekening voor alle vakken van de vakgroep Massacommunicatie en Public Relations (RUU).

Nadat ik ging werken als hoofd van de Afdeling Communicatie / Public Relations werd ik in 1992 ziek en dat duurde 14 lange jaren. Mijn ziekte zou menselijker wijs de rest van mijn leven hebben geduurd (ik had ontstoken gewrichten in mijn loszittende bekken), maar God had andere plannen en genas mij onverwacht op 29 oktober 2006.

Daarna drong het volle leven zich weer aan mij op en moest ik ook daar mijn weg in vinden, wat onder Gods Zegen ook goed gelukt is.

Op dit moment heb ik een eigen onderneming, waarin ik bedrijven, teams (afdelingen) en individuen coach. Tegenwoordig coach ik ook steeds meer families en relaties. Daarvoor heb ik tal van studies en bijscholingen gedaan. Kijk daarvoor op: www.emmauscoaching.nl of www.emmauspastoraat.nl

Maar wie ben ik dan? Naast dat ik moeder ben van een mooie dochter, ben ik ook 25 jaar de partner geweest en droeg ik de naam Sinke. Ik weet wat het is om gescheiden te zijn.
De gaven die ik gekregen heb zijn optimisme, analytisch, intelligentie, intuïtie en veel doorzettingsvermogen en leerhonger. Ik ben daardoor leergierig. Ik leef het leven anders dan de meeste mensen ‘gewoon’ vinden. Ik geloof in God en verdiep mij in de protestantse, rooms katholieke en joodse spiritualiteit. Tot slot: ik ben vrouw. Na een lange zoektocht weet ik wat dat inhoudt en vier ik dat ten volle.

Dat alles is de reden waarom ik een blog bijhoud. Ik wil tijdens het koffiedrinken delen wat mij opvalt, hoe ik kijk, wat ik zie, hoe ik dingen ervaar en waar ik enthousiast van kan worden.

Neem er ook een lekkere mok koffie bij en geniet er op jouw beurt van.
Natuurlijk zie ik uit naar jouw reactie, aanvulling, commentaar en vragen!

(zie ook: http://www.linkedin.com/in/dinekesinke)

6 Comments

 • Lydia schreef:

  Hallo lieve Dineke,

  Wat heeeeeerlijk dat ik jouw weblog net ontdekt heb…!!

  Hier zit ik nu van te genieten; de mooie foto’s (m.n. op de emmaus-site), de stukken die ik al eens eerder heb gelezen in een ander zwangerschapsverlof ;), de prachtige citaten etc.

  Echt een compliment waard; mooie gestructureerde websites en als verrassing dus je web-log waarbij ik spontaan maar een heerlijk bakje koffie heb gezet!

  liefs,
  Lydia

 • Robotklauw schreef:

  Hoi Dinke,

  Bovenaan je blog lees ik: “Ervaring is niet dat wat je overkomt, maar wat je doet met wat je overkomt.” Maar dat kan natuurlijk niet kloppen. Ervaring is wat je overkomt en wat je er mee doet of liever wat er mee gebeurt heet beleving. Vervolgens kan je ervaring inzetten in je leven of ze delen.

 • Ab Groothedde schreef:

  EmmausCoaching ….. .

  Het spreekt mij heel erg aan zou het zelf bedacht kunnen hebben.
  Net als de Eeuwige onderweg samen met Henoch.
  Met elkaar onderweg de toekomst tegemoet.

  Zo wil ik ook onderweg gaan samen met directies. Als een maatje spiegelen om kern kwaliteiten, drive en passie te ontdekken in jou als ondernemer, maar ook in je bedrijf en medewerkers.

  Het beste halen uit jezelf, je onderneming en medewerkers en ze samen zo ontwikkelen dat voor ieder explosieve meerwaarde ontstaat.

  Wellicht is het leuk om eens een echte kop koffie met elkaar te gaan drinken.

  • Jan de Heer schreef:

   Beste Dineke;

   Welk een kracht spreekt uit jou site; geweldig hoe het geloof kracht kan geven aan jou leven.
   Jou ervaringen delen met anderen is voor velen een belevenis en inspireert.

   Vriendelijke groet van Jan de Heer

 • louise gout schreef:

  Beste Dineke, Ik heb genoten van je interview.
  Eindelijk iemands gelijke gevonden, want ook ik ben na een veel kortere periode van ziekte, genezen. Mijn ervaringen lopen langs andere wegen en ik geloof in een eigenzinniger vorm. Mijn contact met Goddelijke energie heb ik pas voor het eerst ervaren, nadat ik middels kwantum frequenties als het ware uit een cocon stapte en vrijelijk de energieën door mij heen voelde stromen. Het heeft mij onmiddellijk van artrose genezen. Ik ontvang deze Goddelijke energie dagelijks, ik hoef er alleen maar aan te denken.En ik ben in zeer snelle tijd veranderd van een slachtoffer naar een vrij mens zonder bagage. Weet je, ik gun het mijn lotgenoten ook, maar via een forum voor reuma en artrose, kan ik ze niet bereiken. Ik denk dat ze me niet willen geloven, liever blijven ze veilig in hun slachtofferrol, omdat de angst voor het onbekende nog macht over hun heeft.Je maakt me zo gelukkig , nu heb ik een bondsgenootje.Tenminste wil jij dat ook voor mij zijn? liefs Louise

 • erik schreef:

  ik vond je interview geweldig en een troost. je bent zoals GOD je hebt gemaakt, je bent uniek in wie je bent. bedankt ondanks dat ik ruim twintig heb gevochten om weer terug te komen in de maatschappij en veel heel verdriet heb verwerkt samen met God zin er toch ook vragen die niet beantwoord zijn en misschien komen die nog of niet het zij zo, ik heb vrede gesloten met het verleden en nu gaan we verder op weg.
  ja God doet wonderen op zijn wijze en op zijn manier en op zijn tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 Copyright © 2021 Dineke van Kooten (www.dinekevankooten.nl) Dit is een Heinosoft website